maanantai 22. joulukuuta 2014

Tiedostava kuluttaja vuonna 2015

Päivitämme parhaillaan vuonna 2013 tekemiämme kuluttajahaastatteluita. Vierailemme joulu-tammikuussa kahdeksassa kodissa keräämässä tuoretta näkemystä kuluttajaprofiileihimme ja saadaksemme arvokasta pitkittäisnäkökulmaa. Tulosten työstäminen on vasta alussa, mutta jo nyt kuluttajat ovat opettaneet meille paljon uutta.

Reilussa vuodessa monen haastateltavan elämässä on ehtinyt tapahtua isojakin muutoksia, jotka heijastuvat kuluttamiseen. Kiinnostava ilmiö on se, miten moni kuluttaja pyrkii ruokavalinnoillaan reagoimaan erilaisiin elämänmuutoksiin ja terveysongelmiin. Elintarviketeollisuus saa osakseen yhä terävämpää kritiikkiä ja totutut näkemykset kyseenalaistetaan. Terveys ja kuluttaminen ovat nyt napakasti ihmisten omissa käsissä.

Tällä haastattelukierroksella olemme tarkentaneet myös ymmärrystämme omnichannel-käyttäytymisestä. Näemme millä tavoin verkko-ostaminen on vakiintunut kuluttajien rutiineihin osaksi muuta ostokäyttäytymistä. Kiehtovaa on myös se, miten ihmiset hakeutuvat netissä kaltaistensa joukkoon harrastuksen tai elämäntilanteen yhdistäminä.

Vuosi 2015 näyttää tiedostavan kuluttajan näkökulmasta valoisalta. Hyvää joulua!

Päivitämme tiedostavia joulukuulumisia ja inspiroivia konsepteja Instagramiin: @tiedostavakuluttaja


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti