perjantai 3. lokakuuta 2014

Checklist: näin teet luomutuotteesta menestyvän

Pro Luomun järjestämä ensimmäinen luomuruokapäivä pidettiin Helsingissä 2.10.2014. Luomuelintarvikkeet nauttivat taantumasta huolimatta hienoisesta +2 %:n vuosittaisesta kasvusta. Markkinaosuus Suomessa on kuitenkin vasta 1,7 %, kun Tanskassa, yhdessä maailman johtavista luomumaista, luomun markkinaosuus on 7 %. Luomuruuan terveyshyötyjen katsotaan olevan niin kiistattomia, että kysynnän uskotaan edelleen kasvavan.
Kaikkien päivän aikana esiteltyjen menestystuotteiden takana oli oikeastaan melko yksinkertainen oivallus: tuotteita ei esitellä kuluttajille luomuna, sillä eettisyys on ensisijainen valintakriteeri vain pienelle murto-osalle kuluttajista. Mikä sitten on ensisijainen valintakriteeri? Haluttavuus. Tuotteen on puhuteltava kuluttajaa siten, että se on vertailukelpoinen myös ei-luomutuotteiden sisältämässä valintajoukossa. 


Tässä checklist, jolla varmistetaan luomuruokatuotteen kaupallinen menestys:


01 Hinta.

Usein tämä tarkoittaa sitä, että merkittävästi korkeampi hinta voi olla syy jättää valitsematta muuten preferoitu tuote. Saarioinen oli ratkaissut tämän sillä, että luomupuuro on samanhintainen kuin muut puurot. Pakkauskoko on hiukan pienempi, mutta niin vähän, ettei tällä ole kuluttajalle käytännön merkitystä. Hollannin myydyin luomubrändi on tuottajien yhteinen sateenvarjobrändi Bio+, joka haluaa tarjota trendikkäitä luomutuotteita, joihin kaikilla on varaa. 

02 Helppous.

Harva lähtee hakemaan luomutuotetta muualta kuin sieltä, mistä ostaa päivittäistavaransa. Jakelu on hyvin tärkeä tekijä luomutuotteen menestykselle, sillä marginaalisella jakelulla tuotanto-, logistiikka- ja varastointikustannukset nousevat turhan suuriksi nostaen hinnan liian korkeaksi.

03 Maku ja aitous.

Tämä on elintarvikkeissa erittäin tärkeä valintaperuste. Luomutuotteen on oltava vähintään yhtä hyvänmakuinen kuin vertailutuote. Esimerkiksi lasten välipala Berrypicker on nostanut tuotteidensa marjapitoisuuden kilpailijoitaan korkeammalle. Maku vaikuttaa myös siihen, että joitakin tuotteita on vaikea viedä ulkomaille, kun kansalliset makutottumukset saattavat poiketa paljonkin toisistaan.

04 Terveys.

Elintarvikkeissa terveysperusteet ovat tärkeitä. Tuote on hyvin haluttava, jos se samalla vähentää omaa hiilijalanjälkeä,. Esimerkiksi Alpro Soya on onnistunut positioimaan tuotteensa hyvin juuri heille, jotka eivät terveydellisistä tai ideologisista syistä voi käyttää maitotuotteita.

05 Emootio.

Arlan Baby & Me Organic äidinmaidonvastike tarjoaa vaihtoehdon vanhemmalle, joka haluaa tarjota lapselleen puhtainta ja eettisintä vaihtoehtoa. Emootiossa on tärkeää puhutella juuri oikeaa kohderyhmää, jolloin pakkaus on yksi parhaimmista myyntivalteista.
Menestyvän luomuelintarvikkeen resepti on siis sama kuin menestyvän elintarvikkeen resepti: ymmärrä kuluttajan ostopäätökseen vaikuttavat kriteerit sekä arjen tarpeet ja haasteet – ja vastaa niihin. Jos näiden lisäksi tuote on eettisesti erinomainen, voit olla varma, että tuotteesi käyttäjät ovat tyytyväisiä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti